Acné

Wat is acné 

Acné is een aandoening van de huid waarbij ontstekingen van de talgklieren, al of niet in combinatie met comedonen en littekens optreedt. De meeste acné komt voor tijdens de pubertijd. Acné heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de pubertijd wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Acné kan veroorzaakt worden door inwendige en uitwendige factoren.

 

Oorzaken van acné zijn:​

·     Hoe verzorg je je huid?

Gebruik je producten  en/of make up met minerale oliën als ingrediënt? Deze sluiten namelijk  de huid af. Er kan niets in je huid, maar ook niets meer uit. Wanneer de huid wordt afgesloten krijg je net meer last van comedonen (zwarte punten) en acne.

·     Krab, peuter en knijp je veel aan je huid ?​​

Bij het maken van een wondje komen bacteriën in je huid. Een reactie hierop is een ontsteking maken. Doe je dit in een periode van stress?

·     Druk

Door bijvoorbeeld een sjaal of, het alomtegenwoordige mobiel aan je oor? Of slaap je vaak op dezelfde kant van je gelaat? Leun je vaak met je gelaat in je hand 

Een paar voorbeelden van inwendige factoren van acne:​

·     Hormonen:

Hormonen hebben een directe invloed op de huid. Wanneer er een verhoogde productie van testosteron of een verschuiving in hormoonhuishouding gebeurt, zoals bijvoorbeeld de menopauze of menstruatie periode, geeft dit een onbalans in de talgproductie.

·     Medicijnen:

Bij verschillende medicijnen is het ontstaan van acné een bijwerking. Lees hiervoor de bijsluiter 

·     Stress:

Wanneer we in een periode zitten waar veel stress is produceert je lichaam meer adrenaline. Dit heeft een invloed op de andere hormoonstelsels. Deze worden uit balans gebracht waardoor het lichaam gaat reageren, ook de huid.

·     Voeding:

Volgens de reguliere geneeskunde is er nog steeds geen verband tussen voeding en acné. Wat wel is aangetoond is dat er bepaalde landen zijn die niet de Westerse voedingsgewoontes hanteren. In deze landen komt zelden of nooit acné voor.

Probeer suiker, zuivel en verzadigde vetten uit je voeding te bannen en kijk hoe je hierop reageert

Wat kunnen wij hier samen aan doen?

Zoals je al hebt kunnen lezen heeft Acné een oorzaak zowel inwendig als uitwendig. Het heeft daarom geen zin om dit enkel uitwendig te behandelen met producten.

Op deze manier werk ik ook in de salon. We gaan niet alleen je huid behandelen met de juiste producten uitwendig, maar ook inwendig gaan wij hier op werken.

Alleen op deze manier kunnen we samen werken om het probleem op lange termijn op te lossen.​​